Svibanj 17, 2022 533

Obilježen Dan županije, uručene nagrade ovogodišnjim laureatima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U povodu Dana županije, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske te je odana počast svima koji su kroz burnu povijest utkali svoju žrtvu u našu slobodu i postojanje.

Vijenac je položila izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, izaslanstvo Šibensko-kninske županije na čelu sa županom dr. sc. Markom Jelićem, izaslanstvo Grada Šibenika na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, izaslanstvo vojske, policije i Hrvatske ratne mornarice, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka. Molitvu odrješenja predvodio je don Darko Poljak.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku potom je održana svečana sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije kojoj je, uz izaslanice Predsjednika Sabora i Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Branku Juričev-Martinčev i Anju Šimpraga, te brojne ugledne osobe iz javnog života Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske, nazočio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Predsjednik je tom prilikom istaknuo kako Šibensko-kninska županija ima resurse i ljude koji brzo uče, prilagodljivi su i inteligentni te pozvao predstavnike lokalne i regionalne vlasti i stanovnike Šibensko-kninske županije da nastave čuvati svoju prirodu i baštinu.

Rizk Casino Bonus

Predsjednik Županijske skupštine Stipe Petrina istaknuo je kako se u proteklih godinu dana u Šibensko-kninskoj županiji puno toga radikalno promijenilo, ali i da postoji još jako puno problema koje tek treba riješiti, naglasivši kako vjeruje da će već na sljedećoj svečanoj sjednici Županijske skupštine brojni od njih biti iza nas.

Župan dr. sc. Marko Jelić održao je desetominutnu prezentaciju o prirodnim i gospodarskim potencijalima, započetim, realiziranim i planiranim županijskim projektima te čestitao Dan Šibensko-kninske županije svim njezinim žiteljima i prijateljima te ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije.

Predsjednik Županijske skupštine i župan Šibensko-kninske županije uručili su Nagradu Šibensko-kninske županije predsjedniku Udruge 1. A satnije 113. brigade ZNG zbog iznimnog doprinosa Udruge na očuvanju sjećanja na djelo i junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu, kao i zaštiti prava te brizi za članove udruge.



Grb Šibensko-kninske županije uručen je profesorici Jasminki Paić zbog iznimnog doprinosa na očuvanju baštine Domovinskog rata, osobito bitke „Šibenski rujanski rat 1991.“ te dugogodišnjeg doprinosa u obrazovanju generacija učenika.

Grb Šibensko-kninske županije dodijeljen je Krsti Marku Arasu (posmrtno) zbog iznimnih zasluga u razvoju društvenih odnosa, gospodarske i sportske djelatnosti, te mons. Nikoli Dučkiću (posmrtno) zbog velikih osobnih zasluga na duhovnom i vjerskom polju, u kulturi i ekumenskom dijalogu.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg