Svibanj 15, 2022 850

Dominacija vodičkih biciklista na MTB maratonu „XCM Crikvenica“: U svojoj kategoriji Marko Fržop prvi, Tonko Juras drugi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon dvogodišnje pauze, u nedjelju 15. svibnja 2022. održao se osmi po redu MTB maraton „XCM Crikvenica“ koji se boduje za kup Hrvatske u MTB maratonu. U kategoriji Master B Marko Fržop iz BK Top Sport osvojio je prvo mjesto, a Tonko Juras iz BBK Orlov Krug drugo mjesto.

Početak utrke bio je na glavnom trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a sudjelovalo je više od 150 natjecatelja.

Na stazi dugoj 48 km s 1200 m visine koju je vozilo nekoliko kategorija, Marko Fržop član BK Top Sport iz Srime odnio je ukupnu pobjedu te uvjerljivo pobjedio u kategoriji Master 2, s 10min prednosti ispred drugoplasiranog. Na svoju današnju vožnju osvrnuo se i Marko rekavši:
"Danas je bilo izrazito vruće, a u Crikvenici nas je čekalo dugo strmo brdo odmah od starta, dobro sam se osjećao, te sam na vrh uspona došao zajedno s dvojicom juniora i kolegom iz master kategorije. Kako je drugi dio utrke većinom tehnički težak teren, ipak sam se daleko najbolje tu snašao, imao najviše snage za zahtjevne spusteve i sigurno se dovezao do prvog mjesta."

Nakon Crikvenice Marko je uvjerljivo vodeći u kupu Hrvatske.

Forma mu je izuzetno dobra, pa su sve misli i treninzi usmjereni prema evropskom prvenstvu koje se 19.6. održava u Češkoj. Tamo ga čeka jako duga staza, od preko 100 km i 2500 m uspona, koja bi Marku svojom konfiguracijom mogla odgovarati te se nadamo Markovom dobrom plasmanu i još jednom klupskom uspjehu.

Rizk Casino Bonus

Članovi kluba Orlov krug osvojili su dvije medalje i to u kategoriji Master B Tonko Juras drugo mjesto, Mesarić Ivica sedmi i u kategoriji rekreativaca Stipe Palinić osvojio prvo mjesto

Spomenimo kako je paralelno sa ovom utrkom održan rekreativni biciklistički maraton Plitvice Valley gdje je član BBK Orlov krug Marin Pejdo zauzeo prvo mjesto.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg