Rujan 23, 2021 1153

Devetu godinu za redom, tri dana zabave, novih spoznaja, veselja i druženja

Slijedeći vikend ‘svi morski putevi’ vode na Prvić: Evo što se sve sprema za Kreativne dane Fausta Vrančića

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Festival Kreativni dani Fausta Vrančića (KDFV) održat će se od 1. do 3. listopada devetu godinu zaredom na otoku Prviću u organizaciji Udruge Otok. KDFV znači tri dana zabave, novih spoznaja, veselja i druženja, za velike i male na najlipšem malom otoku na Jadranu. Petak je rezerviran za posjete organiziranih grupa, a subota i nedjelja za sve one koji žele provesti dan na otoku i pri tom se dobro zabaviti.

-    Prošle godine festival se je održao tek jedan dan zbog epidemioloških mjera. Vraćaju nam se zmajari, naš zaštitni znak i baš smo uzbuđeni. Po prvi put imat ćemo predstavu šibenske kazališne udruge Virko, ali i znanstvenu radionicu Instituta Ruđer Bošković te se nadamo da će se suradnja nastaviti i narednih godina, kazala nam je Antonia Dobrota, predsjednica Udruge Otok.

I ovu godinu će im se pridružiti edukatori i kreativci iz Šibenika, Zagreba, Splita, Komiže i susjedne nam Slovenije. Utrkivat će se s vjetrom, plesati u zraku, svirati djembe, oslikavati, tetovirati kanom, pričati o ekologiji, o inspiraciji prirodom, čuvanju mora...

-    Markirat ćemo jednu pješačku stazu, prvu takvog tipa na otoku. Posebno nam je drago što će ostati trajna ostavština ovog festivala. Prisjetit ćemo se članova Udruge Otok koji više nisu s nama, a bez čijeg entuzijazma ne bismo dogurali do devete godine festivala i angažmana u našoj maloj otočkoj zajednici pa ćemo prikazati film In memoriam Vesna Kesić – Ono drugo selo, istaknula je Dobrota.

Naglasimo, uz redovnu brodsku (Jadro)liniju 505, u subotu će biti i izvanredna taxi boat linija po prigodnoj cijeni koja iz Vodica polazi u 9:30, a vraća se u 18:30 iz Šepurine. Organizatori poručuju da će biti veselo, zabavno i sunčano, a u slučaju lošijeg vremena imaju spremnu i alternativu.

djelomob1.jpg