Lipanj 14, 2021 1173

Zavirite u izložbu simpatičnih ilustracija dalmatinskih gradova i otoka autorice Dore Barbarić

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Skrolajući Instagramom zasigurno ste uočili simpatične ilustracije hrvatskih, odnosno dalmatinskih gradova i otoka. Ovaj projekt započela je mlada ilustratorica Dora Barbarić – poznatija pod imenom Monsieur Dorian početkom 2021. godine, s ciljem da približi hrvatske ljepote domaćim, ali i stranim zaljubljenicima u ilustraciju. Do danas je kreirano 17 ilustracija neslužbenog naziva ciklusa „Dreamy”, prikazujući najpoznatije hrvatske znamenitosti ali i poneka skrivena blaga.

Kako se kreativna ekipa iz Na.ma.lo neprestano trudi da svojim gostima ponudi više od kvalitetne kave i vrhunskih vina, ova pop-up izložba postavljena je uoči 61. Međunarodnog dječjeg festivala, 14. lipnja, a trajat će sve do konca festivala 3. srpnja. Gosti coffee & wine bara prilikom kupovine ilustracija ostvarit će popust od 10 posto! Također, tijekom trajanja izložbe možete sudjelovati i u Na.ma.lo Instagram natječaju te osvojiti vrijedne nagrade.

Šibenik se za koji dan pretvara u „grad djece“, jer na redu je 61. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala, koji tradicionalno počinje svake treće subote u mjesecu lipnju te tijekom dva tjedna našoj djeci i posjetiteljima nudi pregršt zanimljivih predstava, radionica i drugih zabavno-edukativnih sadržaja.
 
Upravo povodom početka najpoznatijeg šibenskog festivala, kreativna ekipa iz šibenskog kafića Na.ma.lo odlučila je u svoje „izloge“ postaviti pop-up izložbu naziva „Dreamy Croatia“ mlade šibenske umjetnice Dore Barbarić, Instagramskoj publici poznatije pod imenom Monsieur Dorian. 

S ovim hvale vrijednim projektom Dora je započela početkom 2021. godine kako bi domaćim, ali i stranim zaljubljenicima u ilustraciju približila hrvatske ljepote. Tako ćete na njezinim radovima pronaći Šibenik, Vodice, Zagreb, Split, Pulu, Osijek, ali i pitoreskna mjesta poput Tribunja, Jadrije, Prvić Šepurine, Jezera, Mošćeničke Drage i brojnih drugih. 
No, Dora izrađuje i personalizirane ilustracije po narudži pa ukoliko želite svoju dragu osobu, obitelj ili prijatelje iznenaditi originanim poklonom, Monsieur Dorian će po vašoj želji i uputama izraditi uspomenu za cijeli život!

- Inspiraciju za nastanak ovog projekta pronašla sam u domaćoj i stranoj ilustratorskoj sceni gdje je ilustracija Mediterana i svjetskih destinacija vrlo prepoznata i cijenjena. Vođena tom mišlju, odlučila sam staviti fokus na domaće atrakcije. Koristeći jedinstvenu paletu boja, u svoje radove unosim poznati ljetni ugođaj koji svi volimo i željno iščekujemo – poručuje kreativna Dora Barbarić, magistra povijesti i povijesti umjetnosti, inače rođena Slavonka koja gotovo cijeli život provodi u Vodicama.

Izložba pod nazivom „Dreamy Croatia“ uključuje 12 ilustracija, a bit će postavljena od 14. lipnja do 3. srpnja u coffee & wine baru Na.ma.lo – na Maloj loži. Svi gosti kafića koji za vrijeme trajanja izložbe naruče željene ilustracije Monsieurdorian, ostvarit će popust od 10 posto. 
Također, tijekom trajanja izložbe, na Instagram profilima Na.ma.lo i Monsieur Dorian  odvijat će se nagradni natječaj u kojem će najkreativnija objava prema odluci žirija osvojiti Monsieur Dorian ilustraciju Jadrije, druga nagrada bit će butelja vina Na.ma.lo, a treća tri Monsieur Dorian ilustrirane razglednice. Pravila sudjelovanja i detaljne informacije potražite na Instagram profilima Na.ma.lo https://www.instagram.com/na.ma.lo/ i Monsieur Dorian https://www.instagram.com/monsieurdorian.hr/.


 

djelomob1.jpg