Srijeda, 22 Rujan 2021 14:57

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Galeb“ je postavila tri info panoa na lokacijama u ribarskoj luci Tribunj, ribarnici u Murteru i luci u Jezerima.
Panoi će prvenstveno služiti za informiranje profesionalnih ribara, te će se objavljivati informacije o otvorenim natječajima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, kao i o ostalim potporama i novostima vezanim za ribarsku legislativu.

Također će se informirati i lokalni dionici o provedbi Lokalne razvojne strategije FLAG-a „Galeb“, o objavljenim natječajima za mjere iz strategije te o rezultatima istih.  

Isto tako, putem panoa će se informirati javnost o provedbi projekata krajnjih korisnika financiranih putem Lokalne razvojne strategije ribarstvu „Galeb“.


Utorak, 21 Rujan 2021 17:09

Naše dugogodišnje iskustvo u pripremi pizza dovoljan je znak da ne treba previše dvojiti o kvaliteti koju Vam pružamo. Tokom svih ovih godina osluškivali smo želje i potrebe kupaca, stoga u svojoj ponudi nudimo 20 vrsta pizza koji naši sugrađani najviše vole. 

Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 21:07

Program ALOHA mentalne aritmetike provodi se u 46 gradova u Hrvatskoj, a već treću godinu za redom stiže ponovno u Vodice. Besplatna radionica će za one koji još uvijek nisu dio nje pokazati što sve mentalna aritmetika ALOHA Vašem djetetu omogućuje.

U Vodicama u subotu 25.09.2021. u 10 sati u Gradskoj knjižnici Vodice bit će održana besplatna radionica za djecu kako bi se djeca uvjerila u sve ono što program ALOHA nudi.

A što sve ALOHA nudi?

U ALOHI se koristi japanska inačica abakusa. Na njemu djeca izvršavaju razne računske operacije, od onih najjednostavnijih prema onim kompleksnijima.

- Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike – rekli su nam iz Alohe.

Ponekad se dogodi da netko u vrlo kratkom vremenu može izračunati 36x8x3. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a upravo to Vas uči ALOHA program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči djecu/polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije na što jednostavniji način – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima.

ALOHA je otvorena za sve predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

Odnedavno, u sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodao je Purić.

- Osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima i općenito u životu – dodaje Purić.

Stoga, dragi roditelji, ne zaboravite doći u Gradsku knjižnicu Vodice 25.09.2021. u 10 sati s Vašom djecom kako bi na besplatnoj radionici vidjeli prednosti pohađanja ALOHA programa, a za sve dodatne informacije ALOHA tim dostupan je na 098 848 028.

Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 13:57

Tradicija i kvaliteta prerade svake godine im donosi sve veći broj kooperanata/otkupljivača grožđa, a ove godine ponovno otvaraju otkup u periodu od 25.09.2021. - 03.10.2021. od 11:00 do 19:00 svakim danom.

Još od otvorenja 1959. Vinoplod Vinarija kontinuirano radi na usavršavanju svoje proizvodnje i prerade grožđa te kontinuirano radi na osuvremenjivanju tehnologije kombinirajući ju s tradicionalnim načinom prerade grožđa.

- U Vinoplodu i ove godine pozivaju prerađivače na otkup grožđa: Debit, Maraštinu/Babić, te Plavinu, a da bi grožđe bilo otkupljeno postoje obvezni uvjeti i dokumentacija prilikom dostave i otkupa grožđa – poručuju iz Vinoploda.

Grožđe mora biti dostavljeno u PVC gajbama ili na kiperu, sortno čisto i zdravo, a dostavljači trebaju imati Preslik Izvoda iz vinogradarskog registra koji ne smije biti stariji od 60 dana. Uz popunjen Prateći list koji izdaje Agencija za plaćanje u poljoprivredi, te ime i prezime, OIB, adresu stanovanja i IBAN uplatnog računa grožđe će biti spremno za preradu.

- Vaganje i preuzimanje grožđa obavljat će se na kolnoj vagi Vinoploda, dok će se vizualni pregled ispravnosti grožđa utvrđivati prilikom otkupa. Mjerodavnom kontrolom sladora smatra se kontrola izvršena od strane ovlaštene osobe u Vinoplodu od uzoraka izuzetih nakon vaganja – dodaju iz Vinoploda.

Ukoliko grožđe ne zadovoljava navedenim uvjetima ili za isto nije predana sva pripadajuća dokumentacija Vinoplod nema obevezu preuzeti grožđe. 15 dana po primljenom grožđu se vrši plaćanje – dodaju iz Vinoploda.

OTKUPNE CIJENE I UVJETI PLAĆANJA

SLADOR

DEBIT i MARAŠTINA

PLAVINA

BABIĆ

%Babo

kn/kg

kn/kg

kn/kg

15.0 - 15.5

4,50

3,50

4,50

16.0 - 16.5

5,00

4,00

5,00

17.0 - 17.5

6,00

5,00

6,00

18.0 - 18.5

6,50

5,50

6,50

19.0 i više

7,00

6,00

7,00

 

- Kako bi izbjegli stvaranje nepotrebnih gužvi mole se svi kooperanti da svoj dolazak obvezno najave na broj telefona 099 317 7903 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  - poručili su iz Vinoploda.

Vinoplod – Vinarija d.d.

Utorak, 14 Rujan 2021 11:23

U širem centru grada Vodica se prodaje prekrasna kuća s dva odvojena jednosobna stana. Kuća se sastoji od prizemlja, dva kata i prostrane terase.

U prizemlju kuće na neto površini od 58,44 m/2 se nalazi jednosoban stan koji se sastoji od hodnika, prostrane kuhinje s dnevnim boravkom te velike spavaće sobe s kupaonom.

Cijeli prostor je zamišljen kao luksuzni gostinjski stan, a u naravi se može iznajmljivati, dugoročno ili u turističke svrhe. Vanjskim stepenicama se dolazi do ulaza u prostrani, dvoetažni, jednosoban stan površine 87,65 m/2, a koji se sastoji od predsoblja, spavaće sobe te prostrane kupaone s podnim grijanjem.

Unutarnje stepenice vode do kata na kojem se nalazi veliki dnevni boravak s kuhinjom izrađen u modernom stilu i uređen kvalitetnim namještajem i opremom. Nadalje, unutarnje stepenice vode do terase površine 41,92 m/2 s koje se pruža prekrasan pogled na more, grad i okolicu. Kuća posjeduje okućnicu s mogućnošću parkinga više automobila, a napravljena je i uređena od visokokvalitetnih materijala. Vlasništvo uredno.

Više informacija na web stranicama agencije Moreta nekretnine

https://moreta-nekretnine-vodice.com/kuca/vodice-luksuzna-kuca-na-atraktivnoj-lokaciji-s-pogledom-na-more

Utorak, 07 Rujan 2021 20:13

Ako ste poželjeli u svoj život unijeti jednu novu dimenziju zabave u slobodno vrijeme, zdrave navike ili pratitelja u svakodnevnim aktivnostima – bicikl je pravi izbor.

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 23:03

Unielektro - Mišader moli svoje vjerne kupce da koriste parkirni prostor kod glavnog ulaza, na glavnoj ulici prema centru. Tamo su osigurali šest obilježenih mjesta!

Naši kupci, tradicionalno, koriste i sporednu ulicu za parkiranje, koja je prilazna ulica prema vrtiću i školi, te molimo za poštivanje prometnog reda i ne parkiranja ondje. Zahvaljujmo na suradnji! - poručuju iz trgovine Unielektro

Sponzorirana objava


Petak, 03 Rujan 2021 12:26

U Vodicama, na izvrsnoj lokaciji, na udaljenosti od oko 500 metara od mora, odnosno uređene plaže, a u blizini svih relevantnih sadržaja prodaje se jednosoban stan u potkrovlju manje stambene zgrade s ukupno tri stana.

Utorak, 31 Kolovoz 2021 15:07

U Učilištu "Izvor znanja" krenuli su upisi za srednju školu i osposobljavanja za poslove Gerontodomaćina/ice i poslove Uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja

Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 20:17

Odnedavno u LMS Beauty studiu u Vodicama u sklopu studia Sorriso pripadnice ljepšeg spola mogu uživati u raznim beauty tretmanima u režiji mlade vizažistice Lucije Slavice