Listopad 23, 2021 641

U Gradskoj knjižnici Vodice održano dojmljivo predavanje o disleksiji

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Prije pet mjeseci na stranicama portala Info Vodice mogli ste pročitati intervju Nine Stančić Dodić sa mladom Vodičankom Anjom Cvetković, maturanticom Srednje medicinske škole u Šibeniku. Bio je to susret dviju hrabrih mladih žena koje prečesto kroz život brode po valovitim morima. Zadnja hrid koja se pojavila na Nininom putu je teška bolest. Navijamo za Ninu da uspije pronaći put k ozdravljenju. Od sveg srca joj to želimo.

Što se Anje tiče, ona je djevojka koja za životnu suputnicu ima disleksiju. Za one kojima je ta riječ nepoznanica, to je poteškoća u čitanju. I u još koječemu, ali prvenstveno u čitanju.  

Da ste bili na Anjinom jučerašnjem predavanju o disleksiji u Gradskoj knjižnici Vodice, iz „prve ruke“ biste saznali puno o tome u kojoj mjeri ona otežava učenje, ali i utječe na emocionalni i društveni život.

Na kraju ovog teksta moći ćete klikom na poveznicu pročitati spomenuti intervju s Anjom. Svakako ga pročitajte. Jako je dobar. A ima ih još na internetu.

 

Jer, Anja je izazvala zanimanje novinara iz više različitih medija od trenutka kada je svjetlo dana ugledala njena knjiga „Čitanje treba biti dostupno svima“.

Evo, baš jutros nazvala nas je (knjižnicu) novinarka Hrvatskog radija jer i ona želi intervjuirati Anju. Da ste sinoć bili u knjižnici ili da ste Anjino predavanje pratili u prijenosu uživo na facebook stranici Info Vodica, znali biste da joj to neće „teško“ pasti.

Jer, Anja se odlično snalazi u nastupima u javnosti. Tu je skroz na „domaćem terenu“. A bila je odlična i razgovarajući sinoć s Bojanom Navojcem, priznatim i popularnim glumcem i najpoznatijim hrvatskim disleksičarom,  i s Mihaelom Lulić, profesoricom logopedije iz Pule. Oni su joj pomogli i u pisanju knjige.

Profesorica kao stručna savjetnica, a Bojan kao osoba koja je inspirira i potvrđuje da se može biti izuzetno uspješan usprkos disleksiji. Bojan je u njihovom razgovoru kazao  da je i Anja njemu velika inspiracija. I zbilja ona to jeste. Postala je osoba za koju se u svijetu disleksije zna i u međunarodnim okvirima.  Usprkos svim problemima s kojima se kroz odrastanje suočavala izrasla je u djevojku vrijednu divljenja. Na tom putu velika potpora bila joj je njezina majka. Pri njenom spominjanju uvijek joj krenu suze. Suze zahvalnice.  

Prije nekoliko dana projekt „Čitanje treba biti dostupno svima“ kojeg Anja provodi uz pomoć Antonije i Ivane Crnogaća dobio je i značajno međunarodno priznanje. Čestitamo ima na tome, a Anji zahvaljujemo na dojmljivom sinoćnjem predavanju koje je u Gradskoj knjižnici Vodice održano u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Poveznica na intervju iz svibnja objavljen na stranicama portala Info Vodice: https://www.infovodice.com/moje-misto/zanimljivosti/zivot-u-vodicama/16660-disleksija-nije-prepreka-uspjehu-za-anju-cvetkovic-postoji-samo-tesko-ali-ne-i-nemoguce.html

Predstavljanje knjige Čitanje treba biti dostupno svima Anje Norda, snimljeno uživo

Posted by Infovodice on Friday, October 22, 2021

djelomob1.jpg