Srpanj 17, 2021 1373

Koncertom Big Banda Vodice započeo trodnevni „Vodice Jazz & Blues Festival“

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Koncertom Big Banda Vodice na vodičkoj rivi u predivnom ambijentu amfiteatra večeras je započeo 19. Vodice Jazz & Blues Festival 

Prvi festival je održan 2003. godine i od tada je među publikom poznat kao festival vrhunskih interpretacija renomiranih glazbenika. Stilski se ovaj festival proteže od klasičnih ritmova swinga i dixielenda sve do suvremenijih žanrova poput fusiona i free jazza. U trajanju od tri večeri festival privuče oko 1500 ljubitelja jazz glazbe, a ulaz je slobodan. 

Organizator festivala je Turistička zajednica grada Vodica.

Program sljedeća dva dana festivala

 

18.07.2021. - J.R. August
J.R. August hrvatski je kantautor i vodeći glazbeni talent u regiji. Njegov debitantski album Dangerous Waters je više hrvatskih glazbenih kritičara proglasilo najboljim domaćim albumom 2019. godine. 2020. godine je osvojio i glazbenu nagradu Porin u kategoriji Album godine, Novi izvođač godine te Najbolji album alternativne glazbe. J.R.-ova glazba vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora, pa do suvremene indie muzike – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njemu žive.

19.07.2021. - Raphael Wressnig & M.S.A.Q.
„Soul Gift Special“ koncert je „kolaž“ program sastavljen od dva dijela. U prvom dijelu nastupaju zasebno Raphael Wressnig Trio i Mate Skračić Adaptive Quartet, dok se u drugom dijelu bendovi spajaju te čine jednu potpuno novu fuziju žanrova i zvuka u jedinstvenom muziciranju uz mnoštvo interakcije i improvizacije. Oba sastava sviraju glazbu sa utjecajima soula, funka, bluesa i jazza.

djelomob1.jpg